УДАРНО-ВЪЛНОВАТА ТЕРАПИЯ

УДАРНО-ВЪЛНОВАТА ТЕРАПИЯ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА УДАРНО-ВЪЛНОВАТА ТЕРАПИЯ?

Ударно-вълновата терапия, позната и като шокуейв, се прилага за трайното премахване на хроничната болка. Най-голямото предимство на терапията – моменталното и дълготрайно облекчаване на хроничната болката на пациента.

ДО КАКВИ МЕДИЦИНСКИ ЕФЕКТИ ВОДИ УДАРНО-ВЪЛНОВАТА ТЕРАПИЯ?

Начинът, по който шокуейв действа, е прост – организмът задейства естествените оздравителни процеси в засегнатата област. Метаболизмът се повишава и засилва отделянето на растежни фактори, които образуват нови кръвоносни съдове. Те, от своя страна, започват да доставят повече кислород и хранителни вещества в засегнатата зона, стимулирайки оздравяването на болните тъкани.

Отделно от своите основни ефекти, ударно-вълновата терапия повишава производството на колаген (което кара кожата да изглежда по-млада и стегната); редуцира възпалението на тъканите; и разсейва натрупванията от калциеви соли (калцификати).

В КОИ ОБЛАСТИ СЕ ПРИЛАГА И ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ?

Някои от най-честите хронични индикации, при които се използва ударно-вълнова терапия, са: болезнено рамо (синдром на замръзналото рамо), синдром на карпалния тунел, калциране на раменната става, тенис лакът (лателарен епикондилит), коляно на скачача (пателарен тендинит), и др.